Sluiten

Zig opent deuren voor Girlsday

121 0

Op 12 april 2018 brachten 16 meiden afkomstig van het Erfgooiers College en Scholengemeenschap Huizermaat een bezoek aan Zig. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Binnen 2 uur een game gemaakt

Bas, trainee developer bij Zig, was als afgestudeerd game designer dé aangewezen persoon om de sessie met de meiden te openen. Na een korte inleiding over de essentie van games maken, gingen de meiden onder leiding van Bas, Yasmin (stagiair developer) & Sanne (front-end developer) aan de slag. Met behulp van GameMaker ontwierpen de meiden zelf hun eigen game. Een groot deel liet hun creativiteit de vrije loop, er werden de prachtigste dingen gemaakt!

“Het idee dat IT saai zou zijn, de wereld uit!”

"Echt leuk om te zien dat de meiden zo hard en enthousiast aan hun games aan het werken waren. Sommigen zeiden zelfs dat ze er thuis mee verder wilden! Ik ben blij dat het beeld dat IT saai zou zijn, hiermee rechtgezet wordt." - aldus Bas.
Ook Yasmin vond het inspirerend om met de groep middelbare scholieren aan de slag te gaan: “Nieuwsgierigheid, creativiteit en inlevingsvermogen bepalen het succes van IT in grote mate. Al deze eigenschappen werden tijdens de opdracht dan ook op de proef gesteld. De meiden hebben zich er heel goed doorheen geslagen, leuk om te zien én aan bij te dragen.”

"Verdere samenwerking met middelbare scholen uit de regio"

Saskia Kronenburg, recruiter bij Zig Websoftware, is ook ontzettend enthousiast over Girlsday. “De jeugd heeft de toekomst! Wij zien daarom absoluut de toegevoegde waarde van meedoen aan Girlsday en gaan zeker kijken of we in de toekomst soortgelijke initiatieven kunnen oppakken in samenwerking met middelbare scholen uit de regio.” 

Girlsday 2018

Niet alleen in Huizen deden meiden mee met Girlsday. In het hele land gingen meer dan 11.000 meiden aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meiden voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meiden uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meiden nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. 

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseerde Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Over de auteur
Sophie Beijerbacht - Marketing- en communicatiemedewerker
Sophie Beijerbacht is Marketing- en Communicatiespecialist. Interesses: Taalvoutjes, Social Media, Analytics, Schotland & Goede koffie.
Nieuws
13-04-2018
Sophie Beijerbacht
Op 12 april 2018 brachten 16 meiden afkomstig van het Erfgooiers College en Scholengemeenschap Huizermaat een bezoek aan Zig.
Gaat over
Event
Laat je reactie achter:
Omhoog