Sluiten

Zig CodesCool

121 0

De steeds verdergaande digitalisering zorgt ervoor dat het tekort aan programmeurs alleen maar toeneemt. De hoogste tijd om daar iets aan te doen! Aangezien de jeugd de toekomst heeft, leek dat ons een goed startpunt. Zig CodesCool was geboren. En zo gebeurde het dat de ruimte waar normaal gesproken teams werken aan onze innovatieve zelfservice-oplossingen afgelopen zaterdag tot aan de nok toe gevuld was met ruim 40 enthousiaste kids.

Apps en websites bouwen

Kinderen van werknemers, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes in de leeftijd van 7 tot 17 jaar maakten tijdens de Zig CodesCool op een laagdrempelige manier kennis met programmeren. Hoe bouw je een app of website? En hoe maak je een game? Voor alle kids waren er uitdagende opdrachten waarin ze aan de slag gingen met, onder andere, Scratch.

 

 

“Pap, je moet hier gaan werken!”

Het enthousiasme onder de kinderen was zo groot dat veel van hen thuis nog verder gingen aan de opdrachten. “Ik weet nu eindelijk wat ik later wil worden; programmeur!", “Pap, je moet hier ook gaan werken!” -  aldus een kleine greep uit de reacties van de deelnemers.

Over de auteur
Sophie Beijerbacht - Marketing- en communicatiemedewerker
Sophie Beijerbacht is Marketing- en Communicatiespecialist. Interesses: Taalvoutjes, Social Media, Analytics, Schotland & Goede koffie.
Nieuws
06-11-2017
Sophie Beijerbacht
Kinderen van werknemers, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes in de leeftijd van 7 tot 17 jaar maakten tijdens de Zig CodesCool op een laagdrempelige manier kennis met programmeren.
Gaat over
Event
Laat je reactie achter:
Omhoog