Sluiten

Woningcorporatie Hackathon 2017

121 0

Dé woningcorporatie Hackathon 2017. Op woensdag 14 juni starten 3 teams met het oplossen van 3 woningcorporatie-cases. Binnen 24 uur ontwikkelen de IT-experts een innovatieve oplossing voor hun case. Woningcorporaties die dit jaar deelnemen met een case zijn: de Alliantie, SVH en Rochdale.

Wat is een Hackathon?

Een hackathon is een event waarbij een groep mensen vanuit diverse expertises bij elkaar komen om binnen 24 uur innovatieve oplossingen voor een bepaald probleemstuk te ontwikkelen. Vaak zijn de cases die worden opgelost tijdens een hackathon IT-gerelateerd en dus aantrekkelijk voor mensen uit de IT, denk aan website developers, software engineers, PHP developers, designers, etc. Het resultaat van zo'n 24-uur durende hackathon is bijvoorbeeld een concept / stukje van een mogelijke oplossing die bestaat uit software of een app op een laptop, iPad of Smartphone. Doordat de samenstelling van elk team van deelnemers aan een hackathon zeer divers is, worden cases / probleemstellingen van alle kanten belicht waardoor de kans vergroot dat er een verrassend goede oplossing wordt bedacht.  

 

Zig Hackathon 2017

Ook dit jaar organiseert Zig Websoftware weer dé woningcorporatie Hackathon van Nederland. Dit jaar hebben de volgende woningcorporaties zich aangemeld met een case: de Alliantie, Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) en Rochdale. Op woensdag 14 juni starten er 3 teams met experts in de Werkkamer van de Westergasfabriek in Amsterdam. Binnen 24 uur bedenken de ICT-experts een innovatieve oplossing voor hun eigen case. De prijs? Maar liefst €5.000,- voor het winnende team. De uitslag van de Hackathon 2017 wordt bekendgemaakt om 18:00 uur tijdens het 10-jarig Zig Jubileumfeest op donderdag 15 juni (erbij zijn? Meld je aan via marketingzigwebsoftwarenl).

LIVE bij de Hackathon

Met eigen ogen zien hoe de teams aan het werk zijn? Dat kan! De teams zijn namelijk van woensdag 14 juni tot en met donderdag 15 juni LIVE aanwezig in de Werkkamer van de Westergasfabriek. Meer weten? Of een case aanmelden voor volgend jaar? Stuur ons een mailtje via: marketingzigwebsoftwarenl 
 

Deelnemen als developer aan de Zig Hackathon 2017

Ben je developer, designer of software ontwikkelaar en wil je deelnemen aan een van de cases? Alleen of met een heel team? Dat kan! Aanmelden kan nog steeds op de website van de Zig Hackathon 2017. Ga naar: www.zighackathon.nl en meld jezelf of je hele team vandaag nog aan!Over de auteur
Roxanne Steijger - Marketing- en communicatiemedewerker
Roxanne Steijger is Manager Marketing en Communicatie. Interesses: Communicatie, Marketing, Journalistiek, Bloggen, Video & Social Media.
Nieuws
22-05-2017
Westergasfabriek Roxanne Steijger
Dé Woningcorporatie Hackathon 2017
Gaat over
Event 2017 Klantcontact Woonruimtebemiddeling Websites Trends
Laat je reactie achter:
Omhoog