Sluiten

Area kiest opnieuw voor WBS van Zig

121 0

Woningcorporatie Area optimaliseert haar digitale dienstverlening. Zo lanceerde de corporatie van Uden en Veghel afgelopen jaar een nieuwe website, een huurdersportaal en start naar verwachting in februari 2018 met een nieuw woonruimtebemiddelingssysteem. Na een zorgvuldig traject koos Area voor Zig Websoftware als automatiseringsleverancier. Op 5 oktober ondertekenden Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area, en Gerbert Kooij, directeur van Zig Websoftware, het contract.

Goede partner

Volgens Martijn van Straaten, manager Wonen bij Area, was het huidige woonruimtebemiddelingssysteem verouderd. “Bovendien liep het contract af, waardoor alle kaarten weer op tafel lagen. We zochten een automatiseringsleverancier, die woningzoekenden faciliteert in hun zoektocht naar een passende woning. In de breedste zin van het woord. In Zig Websoftware vonden wij een goede partner, die adequaat inspeelt op wetswijzigingen en andere actuele ontwikkelingen in de corporatiesector.”

 

Eigen regie

Zig Websoftware ontwikkelde een overzichtelijk, transparant, betrouwbaar en vooruitstrevend woonruimtebemiddelingssysteem, die aansluit bij de wensen van Area. “Zo vinden wij het belangrijk dat onze (toekomstige) bewoners zoveel mogelijk zelf de regie behouden”, benadrukt Van Straaten. “In het nieuwe systeem hebben woningzoekenden een eigen portaal waarin zij alle informatie vinden, die zij nodig hebben. Ze kunnen hun eigen gegevens bijhouden en zien op welke plaats in de rangorde zij staan bij een reactie op een woning. Ook is het systeem responsive, oftewel benaderbaar via desktop, tablet en smartphone. Het hele proces van woning zoeken tot woning toewijzen wordt met de geleverde oplossing digitaal ondersteund.”

 

Contractondertekening Area Zig WebsoftwareOndersteuning van organisatie

"We willen als organisatie zoveel mogelijk door het systeem worden ondersteund", licht Van Straaten toe. “Wat we kunnen automatiseren, doen we ook. Zo willen we onze medewerkers meer ontlasten. Het dashboard/workflow is duidelijk en overzichtelijk en de managementinformatie is functioneel.”

 

Optimale zelfservice voor en door klanten

Gerbert Kooij, algemeen directeur bij Zig Websoftware, kijkt uit naar de kick-off en de samenwerking: “Area’s digitale ambitie is optimale zelfservice voor en door klanten. Wij kijken ernaar uit om Area te helpen bij het realiseren van deze ambitie! Met ons standaard productportfolio zijn we in staat om in relatief korte tijd het woonruimtebemiddelingssysteem voor Area te implementeren, waarbij we rekening houden met de werkwijze, processen en look en feel van Area. De oplossing is gebaseerd op SaaS (Software as a Service) waarmee de corporatie wordt ontzorgd op het gebied van hosting, informatiebeveiliging en applicatieonderhoud. Area staat bovendien open voor aansluiting van andere corporaties om gezamenlijk het aanbod uit de regio aan te bieden.”

 

Kick-off

Op 10 oktober vindt de kick-off plaats. Dan start er een projectgroep, die de komende maanden het woonruimtebemiddelingssysteem van Area gaat ontwikkelen. De verwachte oplevering is februari 2018.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het nieuwe woonruimtebemiddelingssysteem van Area? Neem dan contact met ons op via 035 – 524 10 40 en vraag naar Arjan Frenk, Delivery Manager.

Over de auteur
Nieuws
10-10-2017
Na een zorgvuldig traject kiest Area opnieuw voor Zig Websoftware als automatiseringsleverancier.
Gaat over
Woonruimtebemiddeling Portalen Zelfservice
Laat je reactie achter:
Omhoog