Sluiten

ZuidWestWonen.nl - Woonruimtebemiddeling

121 0

Zig Websoftware ontwikkelde voor ZuidWestWonen een website, bestaande uit onder andere een woonruimtebemiddelingssysteem en een woningzoekendenportaal.

Een project met uitdaging, waarbij enthousiasme en goed partnership heeft geleid tot een prachtig resultaat!

- Sandra Oosterbosch, Adviseur Wonen Centraal bij Stadlander -

 

Zelfservice & automatische processen

Bij het ontwikkelen van de website van ZuidWestWonen is er veel aandacht besteed aan zelfservice en automatische processen. Om de klant daarbij optimaal te kunnen bedienen is extra aandacht uitgegaan naar de uitwerking van de grafische user interface en communicatie met de eindgebruiker. Dit is terug te zien in verschillende details; zo zijn jargon-termen als ‘Aanbodmodel’ en ‘Directe huur’ geëlimineerd en wordt de reactietermijn niet alleen uitgedrukt met een sluitingsdatum, maar ook met een teller die terugtelt naar de sluitingsdatum.

Tipbericht van Zuidwestwonen voor woningzoekenden

 

Woningaanbod transparant en inzichtelijk

Ook in functionaliteit zijn er verbeteringen aangebracht waardoor de bezoeker nog beter geholpen wordt in het vinden van een passende woning. Zo kan de ingelogde bezoeker snel filteren op passend aanbod (alle woningen waarop hij mag reageren) en op persoonlijk aanbod (de woningen waarop hij mag reageren én die voldoen aan al zijn woonwensen). De interface maakt ook het woonruimteverdeelproces transparant en inzichtelijk voor de woningzoekende. Al voordat de woningzoekende op een advertentie reageert ziet hij zijn voorlopige positie in de ranglijst en ook wanneer de woning door de corporatie in toewijzing is blijft hij inzicht houden in zijn actuele positie. De nieuwe interface geeft bezoekers op gebruiksvriendelijke wijze nog meer inzicht en controle, waardoor de meeste gebruikersvragen al zijn opgelost voordat ze kunnen ontstaan.

woningaanbod op zuidwestwonen.nlwoningaanbod op zuidwestwonen.nl

Innovatief Woonruimtebemidelingssysteem

Ook voor de aangesloten corporaties biedt de nieuwe oplossing grote voordelen. Met het nieuwe WBS en woningzoekendenportaal kan het complete aanbiedproces van woningen voor woningzoekenden volledig automatisch en digitaal worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen woningzoekenden vereiste documenten via de website uploaden. Zij kunnen dit doen door eerst met een smartphone een foto te maken van het document en deze vervolgens te uploaden binnen het responsive design van de website. 

Responsive woonruimtebemiddelingssysteem Zuidwestwonen.nl

Aankomende doorontwikkelingen nieuwe website

De komende maanden worden er nog meer innovatieve ontwikkelingen gerealiseerd op de nieuwe website van ZuidWestWonen door Zig. Zo komt er onder andere een meertalige studentenmodule op de website en wordt de 'Woonlasten in Beeld Module' toegevoegd. Al met al een uitdagend en mooi project met een prachtig resultaat!

Benieuwd naar de nieuwe website? Neem een kijkje op www.zuidwestwonen.nl

Over de auteur
Sophie Beijerbacht - Marketing- en communicatiemedewerker
Sophie Beijerbacht is Marketing- en Communicatiespecialist. Interesses: Taalvoutjes, Social Media, Analytics, Schotland & Goede koffie.
Cases
03-08-2015
Sophie Beijerbacht
Gaat over
Websites TYPO3
Omhoog